LPG:llä paikat kuntoon

Lpg:stä kuulee aina välillä puhuttavan erityisesti urheilupiireissä mutta edelleen se on hieman kansan tietämättömyyksissä. Olen nyt ottanut itse jalkoihin 4 kerran hoitojakson. Hoitoväli on ollut n. kerran viikossa ja omasta kokemuksestani voin sanoa, että palautumiseni kovista treeneistä on nopeutunut huomattavasti. Olen myös kokenut, että hoitojen aloittamisen jälkeen treenit ovat menneet paremmin perille. Uskon tämän ainakin osaltaan vaikuttavan asiaan. Lihas on vastaanottavaisempi. Jolloin luonnollisesti kehittyminen myös paranee. Viime kerralla jalkahoidon yhteydessä käsiteltiin myös kuukausia kipuillut olkapääni. Viisi kuukautta sitten bicepsin jänne tulehtui ja sen jälkeen se on aina ajoittain oireillut. Kireyttään lähinnä. Keho on kovalla rasituksella hierojan työn ja treenien takia. Silloin kun olkapää on oireillut lähinnä olkanivelen sisäkierto on tuntunut kurjimmalle. Tässä tulos eilisen käsittelyn jälkeen.Liikkuvuus parani melkolailla eikä olkapäässä tuntunut kipua liikettä tehdessä. Kävin tänään ensimmäisen kerran salilla hoidon jälkeen (alla 2 päivää totaalilepoa rasituksesta) ja sain ihan loistavan tuntuman lihakseen ilman että olkapää kiukkuili.

20150403_160113 20150403_160124

LPG-terapia on jo v.1986 kehitetty hierontamenetelmä, jossa kudoksia muokataan motorisoitujen rullien ja alipaineen (imun) avulla. Sillä vaikutetaan pehmytkudoksiin, aineenvaihduntaan, hormonitoimintaan ja hermostoon. Hoito koetaan usein miellyttävämmäksi kun perus hieronta erityisesti jos ihmisellä on kipuja.

LPG-hoidon käyttöalueet urheilussa:

  • Vammojen ennaltaehkäisy (lihaskireyksien vähentäminen)
  • Kilpailuun valmistava hoito (relaksaatio tai ärsytys)
  • Suorituskyvyn optimointi (voima, liikkuvuus, elastisuus)
  • Urheiluvammojen hoito
  • Nopeuttaa palautumista jopa 30%
  • Omakohtainen kokemus: myös hoidon jälkeen unen laatu paranee

Hieronta vai LPG?

LPG poikkeaa hieronnasta jonkin verran ja ymmärrettävästi urheilijan saattaa olla vaikea tietää koska kannattaisi hakeutua hieronnan sijaan LPG-hoitoon. LPG muokkaa pinnallista faskiaa tehokkaasti ja tämän vuoksi soveltuu loistavasti tilanteisiin, joissa lihakset ovat kauttaaltaan kireät. Sidekudoksiset rakenteet, kuten alaselkä (thoracolumbaarinen fascia), yläniska (trapeziuksen yläosa), reiden ulkosivu (tractus iliotibialis) ja pohkeen alaosa (fascia cruris) ovat anatomisia esimerkkejä hyvistä LPG:n käyttöalueista. Ovat useimmiten ihmisillä niitä ”jumi” alueita, puhumattakaan urheilijoista. Sidekudoksen jatkumon vuoksi LPG soveltuu myös syvemmällä olevien kireyksien hoitoon, mutta tällöin optimaalisen tuloksen saamiseksi mukaan on tarpeellista liittää myös syvä pehmytkudoskäsittely muilla keinoilla, kuten hieronnalla. LPG sopii loistavasti yhdeksi lihashuolto menetelmäksi tapauksesta riippuen sellaisenaan tai muiden käsittelytekniikoiden, kuten hieronnan yhteyteen.

images

Fysioterapiassa LPG-hoito mm. parantaa akuutteja ja kroonisia jännetulehduksia, vähentää tulehdusreaktioita ja nivelten jäykkyyttä ja sillä on saatu merkittäviä hyötyjä esim. fibromyalgian kipuhoidossa. Sillä on välitön vaikutus turvotukseen, kipuun ja liikerajoituksiin.

Lipomassage eli selluliitin vähentäminen, appelsiini- sekä veltostuneen ihon parantaminen kuuluvat LPG laitteen käyttökirjoon. Hoidolla vaikutetaan paikallisiin rasvakertymiin joihin ruokavalio ja liikunta eivät yksistään tehoa. Rasvakudoskäsittelyssä rasvasoluja stimuloidaan alipaineen avulla jolloin lipolyysi ja rasvan poistuminen soluista tehostuvat. Tätä tulen testaamaan kisaviimeistelyissä ja siitä lisää lähemmin ennen ja jälkeen kuvineen.

Tule sinäkin testaamaan LPG:n hyödyt Vireukseen!

Hoitoihin pääset joko Mäntsälän ( 040 417 2117) tai Keravan ( 044 204 3215) toimipisteisiin!

lataus