Aina ei mene niinkuin strömsössä

Niin se vaan tuli jännityksellä odotettu päivä. Dietin aloitus.Nyt se on totta.
Pääsiäinen meni herkutellessa ja 21.4 raaka todellisuus iski päin kasvoja aamu herätyksellään. Olinhan toki käynyt jo edellisellä viikolla testaamassa aamun iron cardion ja kylläpä läskille tulikin hiki. Aamuhan alkoi muuten varsin reippaissa merkeissä mutta aamupalaa syödessäni suu/leukaperät tuntui jotenkin todella kipeältä. Oli vaikea aukaista suuta ja luonnollisesti syöminen oli hankalaa. Kaikki päivän ateriat olivat yhtä haasteellisia ja maistuikin jotenkin ihan paskalle.Mietin, että loistavasti alkoi tämä leikki. Seuraavana päivänä sama homma. Olinkin jo siirtynyt syömään ruokani nestemäisenä ja munakkaina kun se tuntui olevan helppoa syötävää, ei tarvinnut paljoa pureskella. Menin tiistaina hammaslääkäriin ja siellä syy sitten selvisikin. Viisaudenhammas joka oli tulehduttanut puoli suuta ja vinoon kasvaessaan hangannut posken sisäpinnan rikki. Ilmankos naama näyttikin hamsterilta. Koska minun oli seuraavana päivänä pystyttävä puhumaan kunnolla en uskaltanut antaa repiä hammasta samalla kertaa pois joten se siirtyi torstaille. Torstai aamuun siis mentiin muunnelluin ruokailuin pitäen kuitenkin huolen, että saan rasvaa ja proteiinia riittävästi. Ruokavalioni koostuu ensimmäiset viikot 5 päivänä proteiinipitoisesta ruuasta ja niukasti hiilareita ja 2 päivänä taas reilummin hiilaria ja rasvaa vähemmän. Tämä sopii mulle, nälästä ei tunnu olevan tietoakaan.

Torstaina hammas sitten revittiin irti ja kaikesta pelosta huolimatta homma olikin melko simppeli. Enää perjantaina en tarvinnut edes buranaa. Vielä suu on vähän turvonnut mutta kai se siitä ainakaan laskee :D Onnekseni yhtään treeniä ei ole tarvinnut jättää tämän takia välistä eli ensimmäisen viikon treenikierto pysyi niinkuin olin suunnitellut. Eilen  treeneissä tosin otin alkuun hiukan varovaisemmin mutta kun huomasin, ettei paine aiheita mitään tuntemuksia suussa päätin antaa mennä perusmeiningillä loppuun.

Nyt kun aloitin taas uudella ohjelmalla on tietysti ensimmäinen viikko ollut myös hiukan hakemista painojen kanssa. Aiemmin tekemäni liike on saattunut olla treenin alussa jolloin painoja on voinut olla reilusti kun taas nyt sama liike (tai jokin eri variaatio) on treenin lopussa jolloin lihas on jo väsytetty aiempaa enemmän, ei painoja tarvitsekkaan olla niin paljon. Kroppa on ottanut treeniä hyvin vastaan.

Aamun cardio on ollut haasteellisin. Aina ottaa ensin aivan liian suuret painot ja huomaa jo sarjan puolessa välissä että puhti loppuu. Kiertoharjoitteluuni kuuluu 8min töitä (8 eri liikettä) 5min aerobista tämä 3 kertaa peräkkäin. En ole harjoittanut aerobista viimeiseen 6kk käytännössä ollenkaan. Ja sen kyllä huomaa :D Tästähän ei ole kun suunta ylöspäin. Treeni treeniltä se helpottuu. Aamu treenejä minulla on nyt ensimmäiset 3 vko vain 3. Kaksi cardioo ja yksi tasasykkeinen lenkki. Siitä ne sitten lisääntyy aina sinne viiten aamu aerobiseen. Sali treenit pysyy edelleen viidessä treenissä. Uutena treenikiertoon tuli triplaviikko jossa on sitten taas oma ohjelmansa. Monenlaista muutosta siis edessä. Lisäravinteet lisääntyi myös. Tämä viikko on mennyt  vielä ihan opetellessa, mitä mihinkin aikaan pitää ottaa. Muutoksia lisäravinteissa ei paljoa tullut mutta sen verran, että tämä pää meni jo sekaisin.Mutta eiköhän tämä tästä hahmotu syksyyn mennessä ;)

Tänään kävin testamaassa ensimmäistä kertaa paljon puhuttua LPG hoitoa.
Näinhän ei voi käydä kenellekkään muulle kun mulle. Heräsin 6.50, söin aamupalan ja läksin melko ripein liikkein matkaan ajatelleen että kohta tulee kiire. Matkalla Alppiharjun hoitolaan tajusin kellon olevan 7.30 ja hoito aikahan oli sitten 9.45. En viitsinyt enää kääntyä takaisin koska matkaa oli kuitenkin yhteen suutaan se 45km. Eipä ollut kiire enää. Miten kukaan voi olla niin tollo että katsoo kellon noin väärin? Minä näköjään. Onnekseni sain peruutus ajan ja pääsin hoitoon aikaisemmin eikä odotus aikaa tullut juuri yhtään. Hoito oli tosiaan ensimmäinen mutta täytyy sanoa, että ei jää viimeiseksi. Koska vasen olkapääni on vihotellut  aika ajoin (mm.kiertäjät kireällä) ja ovat muutenkin kovalla rasituksella ajattelin että kokeillaan hoitoa niihin. Ensin tehtiin lymfahierontaa ja sitten kalvojen käsittely. Hoidon ei tulisi sattua, noh minua se kyllä paikoittan sattui. Olin treenannut edellisenä päivänä kädet joten ne oli melko kireät ja lienee syy siinä. Hoito tuntui kaikkinensa tehokkaalta. Uskon tästä olevan minulle jatkossa apua ja aijon korvata osan perushieronnoista näillä hoidoilla. Suosittelen kokeilemaan jos lihakset tuntuu olevan jatkuvassa jumi tilassa tai kärsit kiputiloista.

”Sport hoidot käsittävät useita eri hoito-ohjelmia urheilijoille ja aktiivikuntoilijoille. LPG hoidolla pystytään mm. hieromaan pehmytkudosta, nopeuttamaan lihasten ja kehon palautumista suorituksesta jopa 6 – kertaiseksi, venyttämään jänteitä ja lihasten kiinnityskohtia, irrottamaan lihaskalvoa lihaksesta ja parantamaan tukossa olevan lihaksen aineenvaihduntaa. Tavalliseen hierontaan verrattuna etuna on hoidon kivuttomuus ja tuloksellisuus, sillä vaikutuksiltaan tunnin LPG hoito voi vastata kahden tunnin perinteistä hierontaa.”


Siitä suuntasin suoraan Tapanilaan jumppaamaan viikon vikan treenin ja parin viikon tauon jälkeen kävin harjottelemassa poseja. Tällä kertaa peilistä katsoi haparoiva ja ruma näky. Näin tämä menee. Toisella kertaa olet tyytyväinen ja toisella kertaa tuntuu, että mikään ei onnistu. Oppia ikä kaikki. Hiukan hankalasta alkuviikosta tuli loppua kohden ihan hyvä viikko. Huomen aamulla vielä aamulenkki ja loppupäivä lepoa!

Käytiin vanhuksen kanssa höntsäilemässä auringossa.
Bella päätti ottaa kaiken ilon irto… :)

                                                             Aurinkoa viikonloppuunne <3