Salil eka salil vika

En todellakaan ole aina arvostanut terveellistä elämäntapaa ja liikuntaa puhumattakaan henkisestä hyvinvoinnista.Toki sisäinen hyvä olohan tulee siitä kun tekee asioita joista nauttii. Jokaisella on se oma juttunsa mikä tuo hyvän fiiliksen ja mielen rauhan. On ollut aika kun minut näki ennemmin notkumassa baaritiskillä yökerhoissa kun vesisateessa aamulenkillä tai sunnuntai aamuna punttisalilla. Niinkuin sanontakin kuuluu ”aika aikaansa kutakin”.

Liikunta olen harrastanut n.10vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti. Salia, juoksua, lautailua, nyrkkeilyä jne. Mutta aina sali on mennyt ylitse muiden. Joitain vuosia sitten halusin alkaa treenata enemmän, tavoitteellisemmin. Etsin tietoa netistä, lehdistä tms. silloin ei oma valmentajat olleet niin kovassa huudossa kun nykypäivänä. Mitä enemmän opin sen enemmän halusin oppia lisää.Halusin ymmärtää miksi asioita tehdään niinkuin ne minulle neuvottiin. Niimpä päädyin ensin kuntosalivalmentaja koulutukseen vain oppiakseni treenaamaan paremmin, oppiakseni tekniikat oikein ja saamaan vastauksia ainaiseen kysymykseeni MIKSI?. Mutta se ei tuntunut riittävän vaan halusin oppia lisää ja jatkoin PT koulutus putkeen, ravintoneuvoja koulutukseen ja kahvakuula kouluun. Aika pian pt-koulutuksen aikana tajusin että liikunta-ala on ammatti mitä haluan tulla tekemään tulevaisuudessa. Samaa mieltä olen edelleen eikä tiedon jano tunnu laantuvan. Tällä hetkellä isoimpana projektina ja opintienä on tulevat syksyn bodyfitness kisat mutta jo mielessä siintää ajatus seuraavista haasteista.

PT työ on rankkaa mutta kyllä se myös antaa paljon. On ihan huikea fiilis kun saa tsempattua asiakkaan ylittämään itsensä. Se että asiakas saavuttaa ne tavoitteet jotka koki matkan alussa aivan ylitsepääsemättömiltä on paras kiitos tästä työstä. Asiakkaan onnistumisen hymy merkkaa minulle paljon ja antaa valtavasti energiaa. Minua pidetään tiukkana valmentajana joka vaatii ja vaatii vielä vähän lisää mutta siitäkin huolimatta yksi valmentajan tärkeimmistä ominaisuuksista on osata tulkita asiakasta ja asiakkaan lähtötilannetta. Aina se kova kuri ja piiskaaminen ei ole oikea tie tavoitteisiin. On ihmisiä jotka tarvitsee ”kovemmat otteet” mutta myös ihmisiä joille lempeämpi ote tuo parempia tuloksia. Usein ylipainoisilla ihmisillä on myös itsetunto ongelmia joten se vaatii tietynlaista lähestymis tapaa. Useimmiten juuri tämän kaltaiset asiakkaani ovat tehneet huikeita onnistumistarinoita joista voin olla äärettömän ylpeä!

Tärkeintähän kaikessa tekemisessä on se että siitä nauttii ja se tuo hyvää oloa! Minulle liikunta maailmaan uppoaminen on ollut yksi hienoimpia asioita joita on tapahtunut. Toivon voivani kehittää itseäni valtavasti lisää niin tieto taidon osalta kuin TIETYSTI fysiikkaani..tämä onkin sitten loputon tie ;)

                                                       
                                                        Tässä jotain räpsyjä…